Discussieplatform voor administratieve cases en vraagbaak voor starters

 
jip
Berichten: 45
Lid geworden op: 16 maart

omslagpunt vennootschapsbelasting

26 maart

Wat is tegenwoordig het omslagpunt waarbij de vennootschapsbelasting goedkoper wordt dan de reguliere belasting van de eenmanszaak? Wanneer is het fiscaal gezien nu verstandig om een bv te hanteren?
 
admin
Site Admin
Berichten: 143
Lid geworden op: 7 oktober
Locatie: UTRECHT
Contacteer:

Re: omslagpunt vennootschapsbelasting

10 april

Het omslagpunt waarbij vennootschapsbelasting voordeliger is dan inkomstenbelasting is lastig te zeggen. Dat is voor een groot gedeelte afhankelijk van je persoonlijke situatie. Als je nergens rekening mee houdt maar alleen kijkt naar de fiscale aspecten dan ligt het omslagpunt in 2017 ruim boven de anderhalve ton. Daarbij is het DGA-salaris vastgesteld op 44.000 euro, de rest keer je dan jezelf uit als dividend. Maar dat is theorie. In de praktijk is het van allerlei zaken afhankelijk en die kunnen vrij persoonlijk zijn. Je kunt daarvoor het beste eens contact opnemen met een accountant. 
 
johnnl
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 oktober

Re: omslagpunt vennootschapsbelasting

21 oktober

@jip en site admin, klopt het dat dit omslagpunt op 150.000 EURO zit. Ik overweeg een BV maar zit nog ver onder deze omzet.
Mijn bron: https://www.bvbeginnen.nl/jaarlijkse-kosten-bv/
 
johnnl
Berichten: 2
Lid geworden op: 21 oktober

Re: omslagpunt vennootschapsbelasting

21 oktober

Wij hebben nu twee man personeel en willen ook vanwege aansprakelijkheid uit de huidige constructie
 
admin
Site Admin
Berichten: 143
Lid geworden op: 7 oktober
Locatie: UTRECHT
Contacteer:

Re: omslagpunt vennootschapsbelasting

25 oktober

Hoi John,

Het klopt dat die anderhalve ton vaak wordt genoemd, maar dat is theorie. Want we hebben het hier over inkomen en dat is van veel meer facturen afhankelijk. Of jij een leaseauto hebt, hypotheekaftrek, of dat je leent van je bv, om maar wat constructies te noemen. Daarnaast wachten ondernemers zelden tot het werkelijke fiscale omslagpunt omdat een bv ook voordelen kan bieden zoals de aansprakelijkheid, die je al noemt. Of het feit dat je in de bv vermogen kunt opbouwen en zo ook kunt beleggen/investeren/sparen via de bv. 

Als je er echt ver onder zit, kost een bv je fiscaal waarschijnlijk veel geld. Maar als je gevoelsmatig er klaar voor bent is een afspraak met een goede fiscalist/boekhouder zeker geen tijdsverspilling!
 
Lucky Boll
Berichten: 2
Lid geworden op: 6 januari

Re: omslagpunt vennootschapsbelasting

6 januari

Hi John, 

De vraag of het overzetten van een eenmanszaak naar een bv fiscaal voordeliger is, blijft altijd afhankelijk van de situatie. 
Een bv kan in vergelijking met een eenmanszaak een lagere belastingdruk hebben, maar er komen wel extra kosten bij. Denk aan accountskosten vanwege de publicatieplicht. Daarnaast kun je als bv geen gebruik maken van fiscale voordeelregelingen zoals bijvoorbeeld starters- of zelfstandigenaftrek waar je als eenmanszaak wel recht op hebt. 

Daarnaast spelen andere factoren waarschijnlijk een rol: denk aan persoonlijke aansprakelijkheid en risico spreiding, wellicht zelfs imago van het bedrijf.

Een keer sparren over jouw situatie kan met de adviseurs van Sanacount! Er staat ook al heel veel info op www.sanacount.nl