Discussieplatform voor administratieve cases en vraagbaak voor starters

 
sander
Berichten: 1
Lid geworden op: 15 augustus

Overuren uitbetalen bij beeindigen dienstverband

15 augustus

Beste allen,

Een werknemer in kwestie heeft een nieuwe baan gevonden en stopt met werken volgens de contractueel vastgelegde voorwaarden. 

De werkgever heeft geen akkoord gegeven om de overige vrije dagen en overuren op te nemen in de resterende 6 weken van het werkverband. De werknemer stelt voor om alle vrije dagen en overuren te laten vergoeden. 

Mijn vraag; staat de werknemer in zijn recht met het voorstel? Is het daarnaast mogelijk om de werknemer km vergoeding te geven met terugwerkende kracht voor woon-werkverkeer van 2018 en 2019?

Hoor het graag en alvast bedankt, Sander
 
admin
Site Admin
Berichten: 100
Lid geworden op: 7 oktober
Locatie: UTRECHT
Contacteer:

Re: Overuren uitbetalen bij beeindigen dienstverband

16 augustus

Hoi Sander,

Wat gebruikelijk is in dit soort zaken staat in het arbeidscontract en/of de CAO-voorwaarden. Lang niet in alle CAO's/arbeidsovereenkomsten is vastgelegd dat overuren moeten worden uitgekeerd aangezien er verschillende redenen kunnen zijn waarom deze overuren hebben plaatsgevonden. Ook reiskosten kun je het beste opzoeken in de arbeidsvoorwaarden. Lang niet in alle beroepen wordt er een vergoeding voor reiskosten aangeboden, dus zijn vragen zoals deze helaas niet via een forum te beantwoorden.