Boekhouden voor randdebielen?

1
Ik heb weinig boekhoudkundige aanleg. Ik ben op zoek naar een handvat om een communicatiebureau aan huis zonder personeel administratief op de baan te zetten. Zijn er tips op dit vlak omtrent software en boeken? Hoe minder ingewikkeld, hoe beter. Ik lees veel over Excelgebruik bijvoorbeeld. Waar kan ik echter een opzet vinden die voor mijn situatie goed te gebruiken is, en waar haal ik de basiskennis vandaan om er goed gebruik van te maken?

Michael.

2
Michael,

Voor een voorbeeld van een Excel administratie kun je bij Zibb.nl terecht.
Er zit ook een handleiding bij die je kunt raadplegen. http://www.zibb.nl/finance/administrati ... index.html

M.b.t. de diversiteit in boekhoudpaketten kun je ook bij de volgende link iets van je gading uitzoeken. http://www.download-boekhoudpakket.in-research.info/


Ik adviseer je wel om een boekhouder/administrateur periodiek jouw boekhouding te laten controleren.Geloof me.Het kan je op temijn veel ellende schelen.

Succes,
George

tools administratieforum.nl

3
Hallo Michael,

Allereerst welkom op administratieforum.nl.
Op dit forum hebben we een aantal tools staan (Excel) waarmee je de administratie kunt voeren. Je bent dus al op het juiste adres :wink:

via deze link kom je bij de handleiding en onderaan kun je doorklikken naar de tools zelf. Mocht je nog specifieke vragen hebben, dan kun je hier terecht.

Algemene tips kun je hier vinden.

Op zibb staan ook een aantal tools. Persoonlijk vind ik ze niet erg gebruiksvriendelijk. We hebben geprobeerd dat beter te doen. Hopelijk heb je er iets aan, jou bevindingen/feedback is in ieder geval zeer welkom.

Succes dr mee in ieder geval.

GRoeten, Tijn
Admin Solutions Oplossingen voor administratie en management