Discussieplatform voor administratieve cases en vraagbaak voor starters

 
pacobobo
Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 januari
Locatie: Diemen
Contacteer:

stamrecht BV

24 januari

Ik zou graag willen weten of er iemand ervaring heeft opgedaan met het oprichten van een stamrecht BV. Ik word namelijk binnenkort ontslagen en krijg een vergoeding die ik wil stallen.
Ben met name geïnteresseerd in kostenplaatjes en valkuilen.
alvast bedankt voor de reacties.
Laatst gewijzigd door pacobobo op 25 januari, 1 keer totaal gewijzigd.
 
Tijn
Moderator
Berichten: 245
Lid geworden op: 12 november
Locatie: Hilversum
Contacteer:

stamrecht bv ontslagvergoeding

24 januari

Een stamrecht bv wordt gebruikt om vermogen veilig te stellen tbv de stamrechthouder. Deze ontvangt een stamrecht uitkering van de stamrecht bv, afhankelijk van leeftijd en doelstellingen. Zo wordt, o.a. de belstingdruk verlaagd. Immers, het laten uitbetalen/vrijvallen van het totale stamrecht zou tegen 52% plaatsvinden. Door periodiek uit te keren verlaag je deze belastingdruk.

De kosten zijn voornamelijk oprichten stamrecht bv (tussen 1000 - 1500 €)
Jaarlijks vervolgens:
- jaarwerk stamrecht bv (tussen 350 en 1000 €)
- loonadministratie (tussen 120 en 300 € )
- evt. kosten aangifte inkomstenbelsting (plm 60 € )
- KvK jaarlijkse kosten ( bv plm 140 € )

En verder, in Nederland zit zo ovegeveer overal haken en ogen aan, zo ook deze materie. Misschien kun je iets speciefeker zijn in je vraagstelling om concrete haken en ogen te kunnen aangeven.

Groeten, Tijn
Admin Solutions Oplossingen voor administratie en management
 
pacobobo
Lid
Berichten: 4
Lid geworden op: 24 januari
Locatie: Diemen
Contacteer:

Stamrecht BV

25 januari

Beste Tijn
Ik zit me met name af te vragen of de administratie van een Stamrecht BV door mijzelf is uit te voeren om op die manier een ebsparing op de jaarlijkse kosten te bereiken.
Ik ben niet van plan om met de stamrecht BV een eigen onderneming te starten, het is een soort beheer bv welke alleen beleggingsactiviteiten uit gaat voeren.
Ik heb begrepen dat er eigenlijk alleen een jaarrekening opgeloeverd moet worden en op dit forum heb ik een tooltje kunnen bemachtigen waarmee in Excel een jaarrekening te maken is. Wat ik wilde weten of er mensen op het forum aanwezig zijn die daar ervaring mee hebben en mij eventueel kunnen helpen.
groeten, Paul
 
Tijn
Moderator
Berichten: 245
Lid geworden op: 12 november
Locatie: Hilversum
Contacteer:

zelf stamrecht bv doen

26 januari

Hallo Paul,

Dat is op zich goed te doen om zelf e.e.a. af te handelen. Als het maar goed wordt opgezet en ingericht en ja daarnaast oog houdt op juridische /fiscale ontwikkelingen.

Wij hebben daar zeker ervaring mee, sterker nog: het is ons vak ;-)

Groeten, Tijn
Admin Solutions Oplossingen voor administratie en management
 
Jeroen
Xpert
Berichten: 21
Lid geworden op: 15 december
Locatie: Breda

26 januari

Als je wat ervaring hebt in het voeren van een administratie lijkt het mij wel te doen om het een en ander zelf bij te houden. Ik weet natuurlijk niet hoe intensief er gehandeld wordt met je beleggingen in van je Stamrecht BV

Het is natuurlijk altijd aan te bevelen om goed advies in te winnen bij iemand die je alles kan vertellen over het opzetten van een stamrecht BV. Zelf heb ik hier geen ervaring mee, maar ik sta uiteraard klaar voor vragen over het voeren van de administratie.

Jeroen
 
De Stamrechtspecialist
Berichten: 1
Lid geworden op: 23 augustus
Locatie: Den Haag
Contacteer:

Boekhouding Stamrecht BV

23 augustus

Helaas is het in de praktijk lastig voor consumenten om informatie te vinden over de (vrij simpele) boekhouding van Stamrecht BV's. Speciaal om deze reden is de website www.stamrechtspecialist.nl gelanceerd. Hier worden uitgebreide voorbeelden gegeven van de administratie van de Stamrecht BV.
De manier waarop bepaalde zaken invloed hebben op de balans worden daar voor u uitgewerkt (zoals de storting van het startkapitaal, de storting van de gouden handdruk, de oprenting, een hypotheek uit de BV etc.).

Ook kunt u op dit forum uw vragen kwijt waarna wij ze direct zullen beantwoorden. Veel succes met het eigen beheer van uw Stamrecht BV.

Met vriendelijke groet,

De Stamrechtspecialist